top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRiekske

Alcoholvrije cocktails

Een cocktail vormt een mooie accessoire bij je bikini deze zomer, maar na een paar cocktails te veel kan het echter iet wat minder charmant worden.. Daarom voor degene die ongegeneerd willen blijven flaneren en genieten van een verfrissend drankje, hier een smaakvolle selectie van de meest populaire cocktails van deze zomer, zonder alcohol: Sangria, Mojito en Gin Tonic.

Deze alcoholvrije cocktails zijn niet per se gezond, maar wel een goed alternatief voor de alcoholhoudende variant of frisdrank. Perfect voor een spetterend pool- of beachparty!






Sangria

Ingrediënten:

1 geschilde sinaasappel in stukjes 1 perzik in stukjes 1 appel in stukjes 1 limoen in partjes, met schil 500 ml rode druivensap 500 ml ijskoud bronwater (bruisend) 250 ml sinaasappelsap


Zo maak je het (een kan van 2 liter): Voeg het fruit, de sinaasappelsap en de druivensap bij elkaar in een grote kan. Zet het geheel 1 a 1,5 uur weg in de koelkast. Doe hier het ijskoude water bij en serveer de Sangria in een groot glas. Voeg eventueel een klein beetje agavesiroop toe om het iets zoeter te maken, en een paar ijsklontjes voor een extra koude Sangria.




Nojito (mojito zonder)

Ingrediënten

2 takjes verse munt 1 limoen 1 eetlepel agavesiroop 12 bruisend water (zoals Perrier of spa rood)

ijsklontjes plakjes citroen en limoen (optioneel)

Zo maak je het (2 glazen)

Schud de munt in een cocktailshaker met sap van 1 limoen, agave en een handvol gemalen ijs. Giet in 2 grote glazen en voeg bruisend water toe. Garneer met plakjes citroen en limoen.



Zin tonic (GT zonder Alcohol)

30 ml alcoholvrije gin 100 ml tonic (optioneel) 50 ml vers vruchtensap van b.v. watermeloen, grapefruit of bosbessen Takje munt Partjes limoen IJsblokjes Zo maak je het: Doe de ijsblokjes in een glas. Giet de gin in het glas. Giet vervolgens de tonic in het glas en roer even kort. Maal een fruit fijn in een kom met een vork (kan ook in de blender). Voeg het sap toe en roer nog een keer kort. Verdeel wat partjes limoen in het glas en voeg een takje munt toe. Maak het af met een leuk rietje en wat overgebleven fruit.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page